Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Τι θα θέλαμε να μάθουμε/δούμε στη 2η σεζόν


Σίγουρα το Person of Interest ανήκει στις σειρές που αφήνουν ανοιχτά θέματα να εκρεμούν για τα επόμενα επεισόδια, και στην προκειμένη περίπτωση για την επόμενη σεζόν. Παρακάτω αναφέρω μερικά μυστήρια που πρέπει να λυθούν, όπως και μερικά άλλα πράγματα που θα θέλαμε να δούμε...

1. The Machine

Εντάξει τα βασικά τα ξέρουμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι όσα και να ξέρουμε άλλα τόσα θα θέλουμε να μάθουμε, όπως α) από που παίρνει ο Finch τους αριθμούς, β) περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως δουλεύει και τις δυνατότητες της, γ) και τέλος να μάθουμε τα 4 επιπλέον άτομα που γνωρίζουν για τη μηχανή (εκτός και αν τώρα γνωρίζουν περισσότεροι).
Ένα έξτρα πράγμα που θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε, είναι την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους "σχετικούς" αριθμούς!

2. Root

Όπως και να το κάνουμε, από το season finale της 1ης σεζόν μόνο αυτήν σκεφτόμαστε. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον χαρακτήρα της πέρα του ότι είναι άσσος με τους υπολογιστές και γενικά με την τεχνολογία (ίσως είναι καλύτερη χάκερ από τον Finch, αλλά μάλλον πάνω κάτω είναι στο ίδιο επίπεδο!). Τα ερωτήματα γι' αυτήν λογικά θα απαντηθούν στα πρώτα επεισόδια (τουλάχιστον τα βασικά), όπως το γιατί απήγαγε τον Finch. Από την έκφραση της φαινόταν σαν να τον θαυμάζει και εδώ έρχεται το άλλο μεγάλο ερώτημα... μήπως η Ρουτ γνωρίζει για το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Finch, τη δημιουργία της μηχανής;;;

3. Finch

Μπορεί να είναι πρωταγωνιστής της σειράς και να τον βλέπουμε σε κάθε επεισόδιο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τον ξέρουμε καλά. Σίγουρα οι σκοποί του είναι καλοί και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το κοινό καλό, αλλά πως έφτασε εδώ;; Το παρελθόν του φαίνεται να έχει πολύ ενδιαφέρον να το εξερευνήσουμε. Γνωρίζουμε ότι ακόμα και στις σπουδές του χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα. Ποιο είναι το backstory του πριν γνωρίσει τον Nathan;; Ποιοι είναι οι γονείς του; ποιο είναι το πραγματικό του όνομα;; πως πέρασε την παιδική του ηλικία; και τέλος ένα πιο πρόσφατο ερώτημα: πως έπαθε το ατύχημα;; (σίγουρα δεν έπεσε από τις σκάλες!).

4. Θάνατος του Nathan

Το ερώτημα είναι προφανές! Πως πέθανε ο Nathan;; το πιο πιθανό είναι ότι τον καθάρισαν (η CIA μήπως?) για να περιορίσουν τους ανθρώπους που γνωρίζουν για τη μηχανή. Ωστόσο δεν αποκλείω το γεγονός ότι έχει σκηνοθετήσει το θάνατο του και είναι ο κρυφός άσσος του Finch σε περίπτωση που πάθει κάτι. Ή απλά κρύβεται όπως έκανε και η Alicia. 

5. Η Επιστροφή της Kara Stanton 

Φεύγουμε από τα μυστήρια και πάμε στις εκκρεμότητες ή τα πράγματα που θα θέλαμε να δούμε. Ένα από αυτά είναι η Κάρα, η πρώην συνεργάτιδα του Reese. Δε νομίζω να υπάρχει μυστήριο στο πως κατάφερε να ξεφύγει από την "εκτέλεση", πάνω κάτω όπως και ο Reese... και ομοίως με τον Reese πριν το 1.01 που του πήρε αποτυπώματα η Carter, έτσι και αυτή θεωρούταν νεκρή. Τελευταία φορά την είδαμε σε ένα ξενοδοχείο να παγιδεύει τον Snow και να σκοτώνει τον βοηθό του. Δεν γνωρίζουμε τους σκοπούς της, αλλά μάλλον ζητάει εκδίκηση. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να συναντιόταν με τον Reese και να λύνανε τις διαφορές τους (δεν ξεχνάμε ότι πήγε να τον σκοτώσει ενώ αυτός ήταν έτοιμος να την προειδοποιήσει).

6. HR

Από τη στιγμή που μπήκε η Root στο παιχνίδι, ο κίνδυνος έχει περάσει σε τεχνολογικό επίπεδο και το HR δε φαίνεται να έχει τέτοια μέσα. Με τη σύλληψη ενός μέλους του HR στο 1.23 ίσως αποφασίσουν να αποσυρθούν για ασφάλεια για ένα διάστημα, αλλά πιστεύω έστω και σαν side-story θα συνεχίσουμε να τους βλέπουμε και να δίνουν αριθμούς στη μηχανή. Εξάλλου έχουμε ακόμα κάποιες εκκρεμότητες με τον Φάσκο που εμφανίστηκε από το πουθενά με την Κάρτερ, τους επιτέθηκαν και σώσανε τον Ρις. Τώρα χάλασε η κάλυψη του Φάσκο και δεν ξέρουμε πως θα τον διαχειριστεί το συμβούλιο του HR. 

7. Η γυναίκα του Finch 

To Person of Interest δεν είναι σαπουνόπερα αλλά ένα reunion του Finch και της αρραβωνιαστικιάς του θα ήθελα να δω. Αν μη τι άλλο θα προσφέρει μια γλυκιά νότα στη σειρά. Υπό τον όρο βέβαια ότι δε θα αναπτυχθεί Love Interest με την Root!


8. Μερικοί χαρακτήρες που θα θέλαμε να επιστρέψουν 

Υπάρχουν ωστόσο και μερικοί χαρακτήρες που δεν έχουν αφήσει κάποιο ανοιχτό κεφάλαιο στη σειρά, αλλά θα χαιρόμουν να τους ξανάβλεπα. Αυτοί είναι οι: 

Zoe Morgan: Κάνει πολύ ωραία ομάδα με τον Reese και τον Finch και έχει αποδειχθεί χρήσιμη σε σημαντικές στιγμές! Πάντα χαίρομαι να την βλέπω.

Carl Elias: όπως είπα και παραπάνω, με την Ρουτ οι εχθροί έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, περισσότερο τεχνολογικό, αλλά ένας μαφιόζος με ιδεολογίες θα ήταν ότι πρέπει στη σειρά. Αποτελεί μεγάλη απειλή. Εξάλλου ήταν μορφή ο Elias.

Will Ingram: Αφού η Alicia τον φλόμωσε στα ψέματα ο γιος του Nathan σταμάτησε να ψάχνει για τη μηχανή και δε διατρέχει πλέον κίνδυνο κλείνοντας έτσι το story του. Αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ήθελα να τον ξαναβάλουν στο παιχνίδι.

Jessica: Flashbacks!!!! Είναι ωραίο να βλέπουμε τις ευχάριστες στιγμές του John.

Samuel Gates: Είναι ο εισαγγελέας που ήταν person of interest στο 1.05! Η συζήτηση στο τέλος με τον Reese άφησε υπονοούμενο ότι ίσως θα ξανασυναντηθούν. Θα ήταν τέλειο άμα πιάσουν τον Reese κάποια στιγμή να συναντηθούν στην αίθουσα του δικαστηρίου... ο Reese ως κατηγορούμενος, και ο Samuel Gates ως δικαστής! Θα τον βοηθήσει άραγε;;;
___________________________________________

42 σχόλια:

  1. Παλι ρεστα εδωσες  !!!! Και εγω βλεπω Love interest Root-Finch αλλα το απευχομαι !!! Συμφωνω ειναι ωραιο και ιδιαιτερα συγκινητικο να βλεπουμε οτι ο Τζον ηταν ευτυχισμενος καποτε !!! Η Ζωη ειναι ειναι το κρυφο χαρτι τους οταν ειναι σε προβλημα !!! Ο δικαστης πιστευω οτι θα γυρισει αν και πιστευω οτι αυτο θα γινει αργοτερα (3 σεζον)!!! Ο Ελαιας ειχε αρχες και ιδεολογια ηταν απο τις μορφες της σειρας !!! Ο Will ηταν λιγο χαπατο και τα καταπινε αμσητα τα ψεματα της Αλισια και του Χαρολντ αλλα καποια στιγμη μπορει να μαθει κατι ειδικα να ειναι ζωντανος ο Νειθαν !!! Η Ρουτ θα μας κρατησει συντροφια ολη την σεζον καθως οπως ειπαν εχουν μεγαλα σχεδια για αυτην !!! Δεν νομιζω οτι ειναι καλυτερη απο τον Χαρολντ ως χακερ αλλα εχει πολλες ικανοτητες να εμαθε οτι εχει προσβαση ειναι δυσκολο αλλα οταν χακαρε τον υπολογιστη του  μπορει να εμαθε κατι και α το εψαξε !!! Μεγα μυστηριο ποιοι αλλοι ξερουν για την Μηχανη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ!!! Εμένα δε με πειράζει να υπάρξει ένα soft flirt, εξάλλου η Root είναι η Catwoman :P 
    O Δικαστής μπορεί στο τέλος τέλος να έρθει, ή μετά από κανα δυνατό season finale!!! Όσο αφορά τη Ρουτ, η ηθοποιός δεν έχει γίνει series regular, αλλά λογικά θα την δούμε σε πολλά επεισόδια!!! Άντε να δούμε και μια διάσωση Finch να πωρωθούμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι η Catwoman ;;; Ναι δεν αντιλεγω ταιριαζει αλλα τοτε η Ζωη τι ειναι;;;  Ο Δικαστης θα ερθει να δωσει λυση σε ενα season finale οταν πια δεν θα εχουν λυση και ολα θα μοιαζουν χαμενα !!!Δενε χει γινει series regular αλλα θα μας απασχολησει το μεγαλυτερο μερος της σεζον τουλαχιστον μεχρι να παρει ο Ρις πισω τον Χαρολντ με την βοηθεια της Μηχανης !!!!!!! Μπα πιο πολυ σαν θαυμαστρια ειναι η Ρουτ αλλα δεν αποκλειω να γινει τιποτα φαινεται οτι ειναι καλη μαζι τυοαπο τις φωτογραφιες αλλα μπορει να ειναι παραπλανητικες να μας εδειξαν τις πιο soft !!! Θα ορμησει στο κρυσφηγετο της Ρουτ με την Καρτερ και τον Φασκο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραια δουλεια,μπραβο Σταυρο..εχουν αφησει πολλα αναπαντητα ερωτηματα απο την 1 σεζον αλλα νομιζω θα τα απαντησουν ..εγω παντως ανυπομονω να μαθω για τον Nathan..βρε παιδια το love-story του finch με την Ρουτ που το ειδατε?ξερετε κατι που δν ξερω???(σποιλερς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικα ολος αυτος ο θαυμασμος και ο τροπος που του μιλησε αν βαλεις και λιγη φαντασια , κακα τα ψεματα ειναι ειδωλο για εκεινην δεν ειδες πως τον κοιταζε και οι φωτογραφιες για την δευτερη σεζον δεν φαινεται σαν κρατουμενος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6.  ααα οκ..δν τις εχω δει,τωρα επεστρεψα Αθηνα..παω να τις δω..παντως τον θαυμαζει πολυ αυτη..τρειλερ δν εχει βγει ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχως για εμενα ευτυχως για τον Σταυρο που δεν βλεπει τρειλερ αν και δεν νομιζω οτι θα αντισταθει στο τρειλερ της 2ης σεζον !!! http://www.spoilertv.co.uk/images/cache/person-of-interest/Season%202/Promotional%20Episode%20Photos/Episode%202.01%20-%20The%20Contingency/2012-08-23_08-14-19_FULL.png αυτες ειναι και αλλη μια μεγαλυτερη που θα την βρεις στο http://www.spoilertv.co.uk/images/person-of-interest/Season%202/Promotional%20Episode%20Photos/Episode%202.01%20-%20The%20Contingency/102159_wb_0285bws.jpg.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σ'ευχαριστω παρα πολυ για τον κοπο..τις ειδα..οντως,κατι τρεχει με Ρουτ-Φιντσ..τωρα που βγηκαν και οι φωτο,τωρα θα πορωθουμε περισσοτερο...αντε να βγει και το τρειλερ..ουτε εγω νομιζω οτι θα αντισταθει:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. You know that ll never happen something between Root-Harold !!! Εχω εμπιστοσυνη στον Φιντς !!! Αν θα πωρωθουμε δεν λες τιποτα το PoI ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΩΡΩΣΗ !!!!!!!! Αν βγει και το τρειλερ θα το σχολιαζουμε ολη την ημερα !!! Κανενας κοπος εχω βαλει σελιδοδικτες για να τις εχω !!!! Ειμαι πολυ κολλημενος με την σειρα η εχουν και αλλοι τα ιδια συμπτωματα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. well i'm not sure,but i guess you're right!:p...χαχαχ ναι αμα βγει,μας βλεπω να σχολιαζουμε καθε λεπτο απο το τρειλερ..χαχα οχι δν εισαι ο μονος,ειναι απο τις πιο εθιστικες σειρες που υπαρχουν αυτη την στιγμη..και εκτος αυτου ειναι πολυ καλη σειρα(με υπεροχες ερμηνειες και πρωτοτυπο σεναριο)κριμα που δν πρωταθηκε για εμμυ..εγω εψαχνα για τον Εμερσον στο google,και τυχαια ειδα οτι θα παιζει σε μια καινουργια σειρα που λεγοταν person of interest,και αποφασισα να τν δω,χωρις τρειλερ χωρις τπτ,κατευθειαν το ειδα,ηξερα οτι θα ειναι καλη,αφου επαιζε αυτος ο καταπληκτικος ηθοποιος.αλλα να σου πω την αληθεια,απο τα χριστουγεννα και μετα πορωθηκα περισσοτερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι να μην κολλησεις με την σειρα ;;; Μας εφαγαν τα κυκλωματα και δεν προταθηκαμε για ΕΜΜΥ !!! Η σειρα απλα δεν εχει μειονεκτηματα ειναι τελεια απο ολες τις αποψεις !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ερωτηση οκτω ατομα γνωριζουν για την Μηχανη εμεις ξερουμε μονο τρεις Χαρολντ , Νειθαν Αλισια ετσι δεν ειναι η μου διαφευγει καποιος εκτος απο τον Πεκ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α και ο Ουικς τον ξεχασα γραψτε λαθος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @cf2892c83ae6e48f8c6616978e5379dc:disqus  βλέπω τρέιλερ για πρεμιέρες και γενικά σε μεγάλα κενά (όπως Χριστούγεννα), απλά δε βλέπω τα εβδομαδιαία και ειδικά του season finale!!! Όσο αφορά τη μηχανή γνωρίζει και ο Weeks, τον είχαμε δει σε flashback στο 1x11, ήταν μαζί με την Αλίσια... και απ' ότι βλέπω στο Press Release του 2.01, θα εμφανιστεί και στην πρεμιέρα!!! 
    http://www.spoilertv.com/2012/08/person-of-interest-episode-201.html 

    @aaccf11e47c53baa12007895e752fe81:disqus καλωσόρισες! Ευχαριστώ πολύ, άμα έχετε και εσείς κανα άλλο μυστήριο ή εκκρεμότητα που δεν ανέφερα μπορείτε να την πείτε!!! Εγώ είχα μάθει για τη σειρά λίγους μήνες πριν, αλλά νόμιζα θα ήταν αστυνομική (που δε μου αρέσουν) αλλά μετά είδα το trailer και πωρώθηκα!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θυμομουν οτι ηταν ενας κυβερνητικος και την σκηνη αλλα δεν θυμομουν ονομα το ξερω οτι βλεπεις :PPP Δεν ειχα προσεξει οτι θα ειναι και αυτος στο επεισοδιο λες να συνεργαζεται με την Ρουτ ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου πέρασε και μένα από το μυαλό αυτό... αλλά δε θέλω την Ρουτ ως "υπάλληλο" κάποιου, θέλω να είναι αυτόνομη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α καταλαβα την θελεις να ειναι freelance !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γέα! Βγήκαν και σε καλή ποιότητα οι promotional photos! 
    http://www.spoilertv.com/2012/08/person-of-interest-episode-201_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι το ξερω τις ειδα !!! Φοραει διαφορετικα γυαλια πρεπει να ειναι στις εγκαταστασεις οπου ειχε αρχικα την Μηχανη μια υποθεση κανω !!! Χαλαρα με την Ρουτ τρωνε πινουν  εκεινη χαρουμενη φαινεται εκεινος την κοιταζει περιεργα οχι με φοβο παντως !!! Κακες παρεες εχει ο Μαιλς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και ρούχα διαφορετικά έχει... μόνο το λουκ είναι ίδιο... μπορεί να του έδωσε δικό της εξοπλισμό! Στο τραπέζι με τον Μάιλς, ο ένας είναι ο Καβίζελ! Εγώ θα 'λεγα ότι την κοιτάζει επιφυλακτικά! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21.  Η γραβατα ειναι η ιδια ολα και ολα !!!! Ναι ο ενα ςειναι ο Καβιζελ  ο αλλος ειναι το μουτρο συμφωνω στο επιφυλακτικα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κοίτα κάτω τις φώτο, είναι διαφορετική η γραβάτα, φαίνεται πεντακάθαρα :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μα ειπαμε η δευτερη ειναι μαλλον Flashback η πρωτη ειναι απο το παρον και αν την συγκρινεις με αυτα που φορουσε οταν τον απηγαγε η Ρουτ ειναι η ιδια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://wwwimage.cbs.com/base/files/styles/596xh/public/101826_d00747b.jpg  http://www.spoilertv.co.uk/images/cache/person-of-interest/Season%202/Promotional%20Episode%20Photos/Episode%202.01%20-%20The%20Contingency/102159_wb_0115bc_FULL.jpg και για του λογου το αληθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ναι, εξάλλου τη Ρουτ δεν την ήξερε στο παρελθόν :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΙιχα ανεβασει και δυο φωτογραφιες μια απο το 1.23 και μια απο αυτες που βγηκαν σημερα αλλα η αναρτηση χαθηκε καπου στην πορεια θα εμφανιστει !!!! Νομιζω ειναι η ιδια γραβατα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ααα εγώ εννοούσα για τις πάνω 2 φωτογραφίες η γραβάτα, κατάλαβα, ναι εδώ η ίδια είναι!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Α ναι στις καινουργιες ειναι διαφορετικες αλλα φοραει την ιδια με το τελυταιο επεισοδιο η τουλαχιστον παρομοια !!! Δεν εχει και πολλη σημασια απλα δεν εχουμε τιποτα να σχολιασουμε και μενουμε σε μικροπραγματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. http://tvline.com/2012/08/23/mentalist-person-of-interest-private-practice-modern-family-spoilers-inside-line/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παιδια σορρυ δεν ξερω γιατι βγηκε ετσι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στο διόρθωσα! Κάτι έχει πάθει το Disquss από χτες με τα σχόλια (ελπίζω να φτιάξει!). Η Μάργκο νομίζω είχαν πει ότι θα έχει κάποια σχέση με τη Ρουτ! Λες να εμφανιστεί σαν PoI και να εξαπατήσει κάπως τον Reese, όπως έκανε και η Ρουτ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λες;;;δυσκολο μου κανει μηπως ειναι καμια μανα,θεια ;;; Σε ευχαριστω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ναι ίσως είναι... αλλά ίσως είναι ο μέντορας της! Αυτή που της τα 'μαθε! Μάλιστα μπορεί να είναι και η μέντορας του Φιντς! Πω ρε 'συ πολλές θεωρίες υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτο και αν απαιτουσε φαντασια για να το σκεφτεις :PPP . Που το σκεφτηκες ολο αυτο ;;;; Δεν μπορω να την φανταστω με τιποτα ως καποια που χακαρει υπολογιστες και εκτελει  κοσμο οπως η Ρουτ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μάιλς και Μπεν ξανά μαζί... του χρωστάει και 3.2εκ απ' ότι θυμάμαι xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ούτε εγώ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Μπορεί να είναι μια αγνή μέντορας και απλά η Ρουτ να έχει ακολουθήσει το στραβό το δρόμο (αν και ακόμα δεν ξέρουμε τους σκοπούς της!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @8a5006f8fd8cf6ad233950bc58c4440a:disqus  σωστός, αλλά μην ξεχνάς ότι ο Μάιλς έκλεψε τα διαμάντα από τη Νίκι και τον Πάουλο, τώρα θα έχει γίνει πάμπλουτος (γι' αυτό τον βλέπουμε με γραβατούλα και κουστουμάκι!) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τι να σου πω πιο πολυ για καμια συγγενη την βλεπω λογω ηλικιας αλλα απο την αλλη ειναι πολυ καλη για να κανει κατι τοσο απλο και για να το κρατανε μυστικο θα ειναι κατι μεγαλο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ολα μαζι μας τα λενε και θα παθουμε τιποτα σιγα σιγα τα νεα http://tvline.com/2012/08/24/person-of-interest-paloma-guzman/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Λογικά αυτή θα είναι Person of Interest, μικρή σημασία ο χαρακτήρας της (αλλά ποτέ δεν ξέρεις!). Συμφωνώ για την Μάργκο!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41.  Κατα πασα πιθανοτητα αλλα στο Person of interest ποτε δεν ξερεις !!! Η Μαργκο λες να ελευθερωσει τον Χαρολντ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή