Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Top 10 "John Locke" σκηνές από το Lost


Πεθύμησα λίγο το Lost και είπα να κάνω κανα θεματάκι! Είδα κάτι βιντεάκια στο youtube και πωρώθηκα με John Locke πάλι. Τον χαρακτήρα με την πιο συγκινητική ιστορία που έχω δει ποτέ στην τηλεόραση! Δείτε παρακάτω τις 10 αγαπημένες μου σκηνές με John Locke... 


10. WE HUNT 


Η 1η σκηνή που ο μεγάλος Locke δίνει λόγο σε όλους τους επιζήσαντες! Ήταν το 1ο επεισόδιο που εστίαζε σε αυτόν. Μέχρι τότε δεν ξέραμε τίποτα γι' αυτόν παρά μόνο ότι φέρεται διαφορετικά από όλους τους άλλους επιζήσαντες! Όχι απλά πιο ψύχραιμα αλλά σαν να βρίσκεται στο σπίτι του, εκεί που πραγματικά ανήκει! Σε αυτή τη σκηνή απέδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί καθώς τους βοήθησε τη στιγμή που ήταν όλοι απεγνωσμένοι που ξεμείνανε από φαγητό. 

9. Two players, two sides... one is Light... one is Dark! 


Αυτή η σκηνή είναι όλο το Lost όπως λέει και ξαναλέει ο φίλος Lusifer. Εδώ είναι ακόμα αρχή και δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά μετά από 5 χρόνια μάθαμε ότι και το Lost είναι σαν μια παρτίδα τάβλι. Δύο παίκτες, και όλοι οι επιζήσαντες είναι τα πούλια στο παιχνίδι. Εδώ ταιριάζει αυτό το promo με αφήγηση Terry O' Quinn.

8. Ι Was Wrong


Αυτή η στιγμή δεν περιείχε κανα τρομερό διάλογο John Locke με κάποιον, απλά είπε μία φράση "I was wrong" όταν κατάλαβε τι μεγάλο λάθος έκανε. Η έκφραση του όλα τα λεφτά. Η σκηνή μεγάλη! Ποτέ δεν τον κυρίευσε ο εγωισμός, σημαντικό κομμάτι στον χαρακτήρα του ανθρώπου να καταλαβαίνει τα λάθη του, έστω και αργά. 

7. You have to die



Σε αυτή τη σκηνή βλέπουμε έναν John Locke που είναι πραγματικά... Lost!!! Αυτή τη φορά είναι μόνος του και δεν ξέρει τι συμβαίνει στο νησί, αλλά γρήγορα θα τον βρει ο Ρίτσαρντ και θα του εξηγήσει κανα 2 πραγματάκια που χρειάζεται να ξέρει και μετά θα του ζητήσει να κάνει την υπέρτατη θυσία για σωθεί το νησί... να πεθάνει! Ο Τζον Λοκ δε θα διστάσει να το κάνει όταν χρειαστεί! Επίσης πολύ καλή σκηνή με Ρίτσαρντ είναι όταν ο Λοκ μπουκάρει στον καταυλισμό τους


6 - I have looked into the eye of this island, and what i saw was beautiful 


Κλασσική σκηνή, με τον δάσκαλο Τζον να να δίνει συμβουλές στον Τζακ με τον δικό του τρόπο και να του λέει πόσο διαφορετικό είναι το νησί. Εδώ για άλλη μια φορά μας απέδειξε από τα πρώτα επεισόδια ότι ο Τζον βλέπει την πτώση του αεροπλάνου και το νησί με πολύ διαφορετικό τρόπο απ' ότι οι υπόλοιποι επιζήσαντες. Σκηνές ίδιου επιπέδου είναι αυτή και αυτή


5 - I wish you believed me 


 Οι 2 πρωταγωνιστές μας έχουν χαρίσει απίστευτες στιγμές. Εδώ τους βλέπουμε σε αντίστροφους ρόλους, τον Τζον ως ρεαλιστή και τον Τζακ ως άνθρωπο που έχει ένα ποσό πίστης. Η ατάκα του Τζακ στο τέλος πολύ ταιριαστή! Επίσης φοβερά συγκινητική σκηνή ήταν με τον flashsideway-John όταν θυμάται. 

4 - Ben Kills Locke 


Αυτή η σκηνή ήταν απίστευτη και άκρως σοκαριστική. Όλοι ξέραμε ότι ο Τζον θα πεθάνει, αλλά οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι θα αυτοκτονήσει, δεν περιμέναμε να τον σκοτώσει ο Μπεν που κατά τα άλλα φαινόταν να βοηθάει τους επιζήσαντες! Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πόσο εκμεταλλευτής είναι. Εδώ να πούμε ότι όλες οι σκηνές από το επεισόδιο "The Life and Death of Jeremy Bentham" ήταν μοναδικές αλλά είπα να βάλω την καλύτερη. Τα reunion των υπόλοιπων ηρώων με τον John Locke μοναδικά!

3 -  He stole my kidney 


Από τις πιο δυνατές-δραματικές σκηνές που έχω δει σε σειρά, εδώ βλέπουμε τον ίδιο πατέρα του Τζον να εκμεταλλεύεται το ίδιο του το παιδί και όταν παίρνει αυτό που θέλει να το πετάει στα σκουπίδια! Η ανατροπή στο τέλος ήταν απερίγραπτη. Ο καημένος ο Τζον έχασε τη γη κάτω από τα πόδια όταν το έμαθε. Παρ' όλα αυτά προσπάθησε στο μέλλον να φτιάξει τη σχέση με τον πατέρα του αλλά πάντα τον εκμεταλλευόταν. Το τέλος απλά απίστευτο, το πως συνδέει το flashback με το παρόν. Στο παρόν βλέπουμε τον Τζον να βρίσκεται σε μια παρόμοια κατάσταση καθώς πέθανε ο "μαθητής" του, Μπουν, και χτυπιέται στην καταπακτή ζητώντας εξηγήσεις και τότε έρχεται η μεγάλη ανατροπή! 

2 - Walkabout


Από τις all time classic σκηνές του John Locke. Εδώ βλέπουμε για ποιον λόγο ο Τζον φέρεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους επιζήσαντες στο νησί. Αυτό συμβαίνει επειδή όπως βλέπουμε ήταν ανάπηρος προτού πέσει στο νησί. Παρ' όλα αυτά ακόμα και τότε δεν είχε χάσει το κουράγιο και τη δύναμη του καθώς ήθελε να πάρει μέρος σε έναν περίπατο (ήθελε λίγο "σπρώξιμο" από τον Μάθιου Άμπαντον). Όταν του αρνήθηκε ο υπεύθυνος και του είπε ότι δε θα τα καταφέρει ακούσαμε την ατακάρα του Τζον Λοκ που είναι γεμάτη νόημα "Don' t tell me what I can't do". Μετά την αποκάλυψη της αναπηρίας του κατευθυνόμαστε κατευθείαν στο νησί και βλέπουμε σε επανάληψη τη σκηνή κατά την πτώση που ο Τζον καταλαβαίνει ότι αισθάνεται τα πόδια του και μπορεί να τα κουνήσει. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην Ιστορία της τηλεόρασης!!! Ο άνθρωπος που είχε χάσει τα πάντα βρήκε αυτό που επιθυμούσε περισσότερο σε αυτό το νησί. Στο τέλος βλέπουμε το αντίο του Τζον στην αναπηρική καρέκλα που την βλέπει να καίγεται. Το γέλιο που ρίχνει σημαίνει πολλά. 

  1 - I Forgive you


Από τις πιο λυτρωτικές σκηνές που έχουμε δει σε σειρά! Πόσο μεγάλος είναι πια αυτός ο χαρακτήρας; πόσο μεγαλόψυχος; δεν κρατάει καμία απολύτως κακία παρ' ότι έχει περάσει τα χειρότερα πράγματα στη ζωή του, καταφέρνει να συγχωρήσει τον άνθρωπο που ήταν εμπόδιο στην ζωή του και εν τέλη του την αφαίρεσε. Με λίγα λόγια τον ίδιο του το δολοφόνο.
_______________________________________________________

Πάνω κάτω αυτές είναι οι αγαπημένες μου σκηνές με John Locke, που δείχνουν το μεγαλείο του χαρακτήρα αλλά και της σειράς. Επίσης σκηνές άξιες αναφοράς είναι: η σκηνή στην καταπακτή που ο Λοκ ζητάει από τον Τζακ να κάνει άλμα πίστης (δεν έβρισκα video από το youtube αλλιώς θα το έβαζα), πολλές σκηνές από το επεισόδιο "the man from tallahassee", όπως επίσης και οι σκηνές στην καλύβα. Πέρα από αυτές και η σκηνή με το "πορτοκάλι" ήταν ωραία και όταν έβαλε μερικούς στη θέση τους (εδώ). Σίγουρα έχω ξεχάσει πολλές σκηνές να αναφέρω με το μεγαλείο αυτού του χαρακτήρα! 

16 σχόλια:

  1. Ενταξει τι να πει κανεις για τον δασκαλο απλα σπουδαιος ηθοποιος γαματες σκηνες !!! Οι αγαπημενες μου ;;; Σε οσες ειναι μαζι με τον τιτανομεγιστο Michael Emerson δηλαδη η 4 και η 1 ενταξει στην ενα τι να πεις δεν υπαρχει ο διαλογος και η μεγαλοψυχια του !!! Και φυσικα λατρευω την φραση (που μαζι με το dude ηταν απο αυτες που εμφανιστηκαν περισσοτερες φορες στην υπερσειρα ) Don't tell me what i can't do !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακριβώς αυτό, και όλες οι σκηνές από το 
    "the man from tallahassee" να υποθέσω (όπως λέω και παραπάνω) που παίζουν στην ουσία αυτοί οι 2, αγαπημένη σκηνή 
    http://www.youtube.com/watch?v=CvpjMXNLsAs , και άντε γεια υποβρύχειο (για να μην ξεχνιόμαστε!). 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι εννοειται και δεν ξεχνιεται το υποβρυχιο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ti na pei kaneis gia enan apo tous kalhterous xaraktires ths tv pou exoun bgei pote!!!! ths thimame polu kala olles ths skhnes pou ebales stavro (ontos oi korifaies tou skhnes!!!) apo pou na arxisei apo thn sinxoresh tou ben! apo thn profitikh skhnh pou mathenei sto walt tabli! h skhnh pou mathenoume oti htan anapiros! o foberos dialogos pou eixe me ton jack gia thn mageia tou nisiou!!! olles oi skhnes einai mia kai mia, to exw ksanapei se mia tetia hdous seira opos htan to lost (diladi fantasia kai mhstiriou) o xaraktiras tou john locke HTAN ME DIAFORA O KARIFEOS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ στα πάντα! Τα είπες όλα, δεν έχω να προσθέσω κάτι :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα πάντως η αγαπημένη σκηνή του Locke είναι απ΄το φινάλε της 5ης σεζόν όπου ουσιαστικά δεν ήταν ο Locke... Μιλάμε για την μεγαλύτερη ανατριχίλα που έχω νιώσει με το Lost...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι όντως γαμάτο ήταν... όλα τα φινάλε είχαν τέτοια αίσθηση! Γαμάτη σκηνή (βέβαια εγώ δεν έβαλα καθόλου ΜΙΒ αλλιώς θα έβαζα και άλλες...) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Don't tell what I can't do!

    Μεγάλη ατάκα. Πιστεύω μια πολύ δύσκολη ανάρτηση Σταύρο. Πώς να διαλέξεις στο Lost και ειδικά στον Λοκ ποιες είναι οι καλύτερες σκηνές του;

    Αγαπημένη μου σκηνή του, (σαν Λοκ και όχι σαν Flocke) όταν μιλά με τον Τζακ στα πρώτα επεισόδια. 1ο ή 2ο δεν θυμάμαι καλά είναι η αλήθεια.
    "Τhis place, is different. Special. The others don't want talk about it because it's scares them. But we all know it. We all feel it. What if everything that happenned, here, happenned for a reason?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι όντως πολύ δύσκολη, δεν ήξερα ποια να πρωτοβάλω και μετά δυσκολεύτηκα στην κατάταξη (δεν έχει πολλή σημασία η σειρά!). 
    Στο 1.05 είναι το White Rabbit, σκέτη πώρωση αυτή η σκηνή... the man who knew too much, όπως λένε και στο Supernatural :P ... το έχω βάλει στο "6".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10.  Στην συγκεκριμένη σκηνή πάντως είδαμε και τον κανονικό Locke...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α ναι σωστά, εννοείς έξω από το άγαλμα, ε;; 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποσο γαματος ηταν Λοκ ... τεραστια μορφη ο τυπος και ο χαραστηρας αλλα και ο ηθοποιος , αντε να βγει το 666 παρκ να τον ξαναδουμε λιγο ( παπαρια πιστευω οτι θα ειναι η σειρα αλλα για τον Ο'Κουιν αξιζει να την δω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακριβώς!!! Συμφωνώ αλλά να πάρουμε λίγο τη δόση μας και εμείς ρε γαμώτο... !!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14.  Συμφωνω πανω κατω... σε ολα !!!! ειδικα για την νεα σειρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για μενα ο Κορυφαιος χαρακτηρας σειρας που εχει υπαρξει!!!

    Αλλα μια σκηνη που θα εβαζα σιγουρα μεσα στο ΤΟΠ-3 ειναι εκει που μιλανε με τον Τζακ εξω απο το Orchid station στο τελος του 4ου κυκλου και του λεει οτι πρεπει να πει ψεμματα για το νησι για να το προστατευσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το έχω βάλει στο 6, απλά είπα να μην το γεμίσω μόνο Τζακ-Λοκ γιατί οι σκηνές τους ήταν όλες επικές!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή