Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Supernatural (2005 - present)


Κατάσταση:  Η σειρά έχει τελειώσει την 7η σεζόν και έχει πάρει το πράσινο φως για 8η. Οι παραγωγοί έχουν πλάνο μέχρι και 10η σεζόν.

Περίληψη: Η σειρά επικεντρώνεται σε 2 αδέρφια, τον Σαμ και τον Ντιν. Αρχικά βλέπουμε το ταξίδι των αδερφών προς αναζήτηση του πατέρα τους που αγνοείται. Εκεί θα έρθουν τα αδέρφια αντιμέτωπα με διάφορα υπερφυσικά πλάσματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Απώτερος στόχος των αδερφών και του πατέρα τους είναι να βρουν έναν τρόπο και να σκοτώσουν τον δαίμονα που ευθύνεται για το θάνατο της μητέρας τους.

Σχόλια: Νομίζω είναι η καλύτερη και η πιο πλήρης σειρά με υπερφυσικά πλάσματα που έχει βγει ποτέ. Δε νομίζω άλλη σειρά να περιέχει ότι μας έχει δείξει το Supernatural. Έχουμε δει φαντάσματα, πνεύματα, βαμπίρ, λυκάνθρωπους, δαίμονες, θεριστές και πάρα πολλά ακόμα που δεν τα λέω γιατί μπορεί να θεωρηθούν σπόιλερ γιατί η ύπαρξη ορισμένων πλασμάτων στη σειρά είναι άγνωστη ακόμα και για τους πρωταγωνιστές μας στην αρχή.

Η σειρά κατά κύριο λόγο έχει αυτοτελή επεισόδια όπου παρουσιάζουν ένα υπερφυσικό πλάσμα ή φέρνουν τους πρωταγωνιστές μας αντιμέτωπους με αστικούς μύθους. Παρόλα αυτά σε κάθε σεζόν υπάρχει και βασική πλοκή που ξεδιαλύνεται παράλληλα και συνήθως τελειώνει σε μία-δύο σεζόν σηματοδοτώντας την έναρξη μιας άλλης. Στην 1η σεζόν δεν φαίνεται τόσο η βασική πλοκή αλλά καθώς προχωράει εμβαθύνει περισσότερο.

Πέρα από το βαρύ κλίμα που επικρατεί κατά καιρούς στη σειρά, να αναφέρουμε ότι ξεχωρίζει και για το απίστευτο χιούμορ της. Προσωπικά, δεν έχω γελάσει περισσότερο με δραματική σειρά. Χρησιμοποιείται τόσο στους διαλόγους των πρωταγωνιστών όσο και σε κάποια υπερφυσικά φαινόμενα που συναντάνε και κάποιες φορές τα χλευάζουν.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι αυτή η σειρά έχει ένα από τα μεγαλύτερα fanbase παγκοσμίως από τις σειρές που παίζονται τώρα (μην πω το μεγαλύτερο) και ας μην φαίνεται στις τηλεθεάσεις μιας και προβάλλεται από το μικρό κανάλι CW. Σίγουρα πάντως, το Supernatural δεν ταιριάζει στο στυλ των άλλων σειρών του καναλιού (νεανικές σειρές, έρωτες κτλ.).

Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι πάρα πολύ καλές και αυτό φαίνεται στην πορεία της σειράς και το πόσο έχουν βελτιωθεί. Αυτός που μου τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν ο Jared Padalecki στην 6η σεζόν. Έδωσε φανταστική ερμηνεία!!! Τον Jensen Ackles δεν τον αναφέρω γιατί ήταν συμπάθεια από την αρχή!!!

Δείτε ένα τρέιλερ για την 1η σεζόν (προσοχή περιέχει σπόιλερ από όλη τη σεζόν!)...



Y.Γ: Μπορείτε να επισκεφτείτε το ελληνικό site της σειράς: Supernatural Greece

20 σχόλια:

  1. συμφωνω με οτι ειπες 100% ... Η σειρα ειναι τοπ και αδικειται απειρα στο CW...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θα το έλεγα ακριβώς "αδικείται", γιατί άμα ήταν αλλού πιθανώς να μην έφτανε τόσες σεζόν! Απλά κάποιος που δεν έχει δει μπορεί να την περάσει για νεανική gtp σειρά! (όπως τη θεωρούσα και εγώ προτού την αρχίσω :P) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταυρο,εγω την αρχισα την Κυριακη...και σημερα ειμαι στα μισα της 2 σεζον!!!ΕΙναι τελεια..βρηκα και τα επεισοδια που ειχα δει"ξεκαρφοτα"στο παρελθον..ειχα δει καποια και με τν Λουσιφερ,αλλα δν ειναι τις 2 πρωτες σεζον...Εχεις δικιο(παλυ:P)To CW ολο αηδιουλες προβαλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω λιώσιμο έπεσε βλέπω :) ... και ακόμα δεν έχεις δει 4η - 5η σεζόν που κατά τη γνώμη μου είναι η κορυφή του Supernatural !!!! Με τον Lusifer (Mark Pellegrino :p) είναι στην 5η σεζόν (την πιο επική!).... και όπως σου έχω ξαναπει "πάντα έχω δίκιο" :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nαι μου το εχεις ξαναπει ,το θυμαμαι;)5σεζον ειναι με τν lusifer?τελεια......Εχει πεσει πολυ λιωσιμο..και ειμαι και στο παλιο το λαπτοπ,θα στραβωθω στο τελος..Μου αρεσουν σχεδον ολες οι υποθεσεις και εχει και πολυ πλακα(ενταξει αμα δν ειχε και το κωμικο στοιχειο,θα ειχαμε ψιλοφρικαρει με αυτα που δειχνει)στην 4 παιζει ο MIB?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι ταιριάζει το κωμικό, το κατέχουν και οι πρωταγωνιστές! Η 5η σεζόν σκίζει και σε κωμικά στοιχεία!!!! Σε όλους του τομείς καλύτερη είναι... και σε guest stars καλύτερη είναι, οπότε ο MΙΒ παίζει στην 5η :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πάντως Σταύρο με εκπλήσσει αυτό που λες για τον Jared Padalecki. Kαθώς έχοντας δει Lost, Shield, Breaking Bad και 24 περίμενα πως δύσκολα θα εντυπωσιαστείς από κάποια ερμηνεία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού ήταν φοβερός ο τύπος, να μην του το αναγνωρίσω;;; :P 
    Πάντως γενικά πέρα από τις σειρές "μεγαθυρία" υπάρχουν και μικρότερες, ακόμα και βλακειούλες που ίσως κρίνουμε λάθος κάποιους ηθοποιούς! Ακόμα και αυτοί που παίζουν στο θέατρο και δεν είναι γνωστοί δε σημαίνει ότι είναι χειρότεροι από κάποιον που έχει παίξει στο Shield ή το Breaking Bad. Απλώς σε κάποιους δεν έχει δοθεί η ευκαιρία στους ρόλους τους να δώσουν μια ερμηνεία που να αναδείξει το ταλέντο τους! 
    Για μένα ο Padalecki έδωσε αυτή την ερμηνεία στον 6ο κύκλο (όχι ότι ήταν χάλιας πιο πριν, απλά τότε είδα τι γαμάτος ήταν και δεν του το 'χα!) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι άκυρο που έμαθα χτες. Ο Jensen ήταν να πάρει το ρόλο του Captain America στο Avengers, αλλά λόγω γυρισμάτων με το Supernatural δεν το δέχτηκε.


    Πολύ ωραίο άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ :) ... θα του πήγαινε ο ρόλος! Και σίγουρα θα ανέβαινε η ταινία 15-16 σκαλιά στην υπόληψη μου! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11.  ama se kourazei flore mhn mas diabazeis i sixtir leme fasistaria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άντε γαμήσπυ ρε αγράμματε μαλάκα! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και από edit ξέρω και εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε 'σεις ηρεμήστε λίγο, μην βρίζεστε! Θα τα σβήσω αύριο το πρωί τα άσχετα μηνύματα, ό,τι θέλετε να πείτε, πείτε το σήμερα! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η σειρα ειναι απλα ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΗ!! την εμαθα προσφατα και σε 2 εβδομαδες ειδα τις 8 πρωτες σεζον!!!!με εχει κανει να κλαψω, να γελασω, να στεναχωρηθω και εχει καταφερει να με κανει μεγαλη φαν!!! οσο για τον Jared και τον Jensen δεν χρειαζονταν το supernatural για να μας αποδειξουν τι ΗΘΟΠΟΙΑΡΕΣ ειναι!!!!! η ευχαριστη εκπληξη στην σειρα ειναι ο Misha Collins ο οποιος εχει δωσει αλλο χρωμα στην σειρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ εν μέρη αν και μετά την 7η σεζόν έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για τη σειρά (πιο πολύ την βλέπω για τα κωμικά στοιχεία), αλλά συνεχίζω να την παρακολουθώ για να βλέπω τους Jensen και Jared (aka Dean και Sam) τους οποίους πάω πολύ σαν ηθοποιούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μετα την 5η σεζον (η οποια ειναι και η καλυτερη μεχρι στιγμης) κι εμενα με ξενερωσαν λιγο οι επομενες αλλα η 9η τωρα μου φαινεται εξισου καλη με την 5η... μεχρι στιγμης τουλαχιστον εχει πολυ ενδιαφερον και πολυ δυνατα επεισοδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από την 9η έχω δει μόνο το 9x01, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια... λογικά μέσα στον Δεκέμβριο θα τα δω όλα και θα σας φτάσω ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή