Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

The Shield (2002-2008)

Σεζόν: 7
Επεισόδια: 88

Περίληψη: Η σειρά ασχολείται με την καθημερινότητα της αστυνομίας σε μια περιοχή του Los Angeles , το Farmington. Εστιάζει στην 4μελή ομάδα κρούσης (Strike Team) με αρχηγό τον διεφθαρμένο μπάτσο Vic Makey όπου μαζί με την ομάδα του, χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες μεθόδους, προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη στην πόλη, όπως επίσης θέλει να διασφαλίσει ότι όλα θα "κινούνται" με τον δικό του τρόπο και συμφέρον.

Άποψη: Μία αρκετά καλή σειρά που καθώς προχωρούσε γινόταν ακόμα καλύτερη. Το αποκορύφωμα της ήταν οι 3 τελευταίοι κύκλοι (5-6-7), όπου δεν ήξερες τι ξημερώνει στους χαρακτήρες. Το μόνο μείον που είχε η σειρά ήταν ότι αναλωνόταν σε αυτοτελή επεισόδια που κάποιες φορές κούραζαν. Παράλληλα όμως προχωρούσε μία κεντρική ιστορία των πρωταγωνιστών που σε κρατούσε στην τσίτα για πολλά επεισόδια. Από τον 5ο κύκλο η σειρά εστίασε περισσότερο στη βασική πλοκή αλλά δεν αφαίρεσε τελείως τα αυτοτελή επεισόδια, καθώς σε όλα (ακόμα και στο φινάλε!) είχαμε fillerάκια.

Οι ερμηνείες της σειράς ήταν το δυνατό της σημείο, καθώς είχαμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον, βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα,  Michael Chiclis, καθώς και τους Walton Goggins, Forest Whitaker και πολλούς άλλους αξιοσέβαστους ηθοποιούς που έδεσαν απίστευτα στο κλίμα της σειράς.

Οι σειρά έχει λάβει απίστευτες κριτικές από το κοινό και τους κριτικούς και ήταν υποψήφια για πολλά βραβεία με πολλές επιτυχίες.

Δείτε παρακάτω το στυλ της σειράς χωρίς σημαντικά σπόιλερ...



Συνολική βαθμολογία: 8/10

17 σχόλια:

  1. Μετά το Breaking Bad (γιατί δεν μπορώ να βλέπω δύο "άγριες" σειρές μαζί ) θα το ξεκινήσω. P.S. Δεν ήξερα ότι έπαιζε ο Forester 
    Whitaker  ! Τον θεωρώ πολύ σπουδαίο ηθοποιό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι μην τις βλέπεις μαζί καλύτερα να τις ευχαριστηθείς! 
    Δεν παίζει σε όλη τη σειρά ο Forester Whitaker, αλλά ήθελα να τον αναφέρω γιατί και εμένα είναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρόζα δες πρώτα Breaking Bad (που είναι και λιγότερα επεισόδια) για να προλάβεις την 5η season :)
    Ο Forest Whitaker είναι Τ-Ρ-Ο-Μ-Ε-Ρ-Ο-Σ στην 5η season, φαντάσου πόσο καλή ήταν η 5η season όταν υπήρχαν μέσα Micheal Chiklis και Forest Whitaker, η τηλεόραση ζούσε μεγάλες στιγμές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταύρε όπως είχα πει είναι η 2η αγαπημένη μου σειρά ! Κατά την γνώμη μου είναι η καλύτερη σειρά όλων των εποχών (μετά από το Breaking Bad) καθώς συνδυάζει τα πάντα !!! Οι ερμηνείες είναι επιπέδου Breaking Bad ! Τα guest της σειράς απλά θεϊκά. Επίσης κάποιες σκηνές της σειράς (δεν λέω ποιες για να μην δώσω spoilers) π.χ η σκηνή του προτελευταίου επεισοδίου είναι αξέχαστη ! Πιστεύω ένα σχόλιο που είδα σε ένα blog και περιγράφει τέλεια την σειρά "Ανάμεσα στον τέλειο πιλότο και το τέλειο φινάλε σειράς αναπτύχθηκε ένα σύγχρονο σαιξπηρικό δράμα, μια προσωπογραφία ενός κοινωνιοπαθή αντιήρωα-καρχαρία, μια μυθολογία που ακολουθούσε την κάθε μικρή ή μεγάλη αμαρτία με αληθινές συνέπειες.Συνταρακτική τηλεόραση."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μένα η Shieldάρα είναι η πιο τέλεια σειρά που έχει γίνει ποτέ (η 24άρα με διαφορά η πιο γαμάτη, πιο πορωτική και πιο αγωνιώδης:p)... η σειρά με τις καλύτερες ερμηνείες (2ο το Breaking Bad και 3ο το 24)...!!! Αναγκαστικά είχε και αυτοτελή επεισόδια... δεν υπάρχει αστυνομική σειρά που να μην έχει (βασικά και sci-fi σειρές όπως το LOST και το FRINGE έχουν πολλά fillers)... "καθώς σε όλα (ακόμα και στο φινάλε!) είχαμε fillerάκια" Στην 7η σεζόν εννοείς; (γιατί στο φινάλε σίγουρα δεν είχε κανένα filler)... Τέσπα... όπως έγραψα κι εδώ: "το The Shield
    έχει το καλύτερο τέλος που έχω δει σε σειρά (μέχρι στιγμής βέβαια), σαν
    αρχαιοελληνική "τραγική ειρωνεία" και σαν την απόλυτη "θεία δίκη"." (και με μικρή διαφορά του 24)...

    Οι 10 πιο αγαπημένες μου στιγμές της Shieldάρας (γεμάτο SPOILERS φυσικά)

    Συνολική βαθμολογία: 10/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δίκιο έχεις bauer ξέχασα να αναφέρω πόσο τέλειο ήταν το τέλος :)
    Νομίζω πως ο Σταύρος εννοεί το story με έναν νεαρό serial killer (που τον κατηγορούσαν ότι σκότωσε την μάνα του αν θυμάσαι) στο finale της σειράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pani_kon  συμφωνώ όσο αφορά το κομμάτι της Strike team! Αλλά ξέρεις τι; μου την έσπαγε πολύ το δίδυμο Ντατς-Κλοντέτ (ειδικά η Κλοντέτ μου είναι από τους πιο αντιπαθητικούς χαρακτήρες που έχω δει σε σειρά!)

    CineTV-world  γι' αυτό το λόγο δε βλέπω αστυνομικές σειρές :) ... Το Lost κατά τη γνώμη μου δεν είχε "filler" με την έννοια των αυτοτελών επεισοδίων καθώς υπήρχε μία εξέλιξη στους χαρακτήρες ή κάπου αλλού,  και αν είχε θα ήταν ελάχιστα! Στο fringe οκ πάω πάσο, έχουμε δει πολλά fillers, αλλά η διαφορά σε αυτοτελές επεισόδιο αστυνομικής σειράς και επιστημονικής φαντασίας για μένα είναι μεγάλη (το 2ο έχει πιο πολύ ενδιαφέρον!). 
    Για το φινάλε αναφερόμουνα σε έναν μαύρο που απειλόταν η ζωή του και τα έχωνε στον Ασεβέντα στην ομιλία του (δεν το θυμάμαι καλά, αλλά μου είχε φανεί τελείως άκυρο και ειδικά για το φινάλε). Επίσης και το κομμάτι που αναφέρει ο pani kon ήταν λίγο φίλλερ αλλά τις είχα αποδεχτεί τις περιπέτειες του Ντατς και Κλοντέτ που όπως είπα και στον pani kon παραπάνω μου την έσπαγε όλο το κομμάτι τους. 
    Άμα βλέπαμε συνέχεια Strike Team και Vic τότε θα μου άρεσε περισσότερο (και τώρα δηλαδή μου αρέσει και βλέπω τις αγαπημένες μου σκηνές που και που σε επανάληψη, απλά δε με τραβούσε εκείνο το κομμάτι!) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8.  Αν το πάρουμε έτσι... και στα περισσότερα fillers του The Shield υπήρχε εξέλιξη στους χαρακτήρες... τους βλέπαμε να γίνονται όλο και πιο διεφθαρμένοι... και προσωπικά προτιμώ τα fillers του The Shield απ΄τα αντίστοιχα των sci-fi σειρών... :) Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά κάτι έπρεπε να δείξουν και για τους υπόλοιπους χαρακτήρες στο φινάλε... δεν το θεωρώ filler (με τον συγκεκριμένο όρο νομίζω πως αναφερόμαστε σε ολόκληρο επεισόδιο, όχι σε αποσπασματικές σκηνές). Προσωπικά πάντως το δίδυμο Ντατς-Κλοντέτ ήταν απ΄τα αγαπημένα μου (γαμάτοι χαρακτήρες κι εξαιρετικές ερμηνείες - ειδικά απ΄την CCH Pounder) και γούσταρα τρελά όταν προσπαθούσαν να τα βάλουν με τον Vic... Ήταν αρκετά περίπλοκη σειρά για να ασχολείται αποκλειστικά με την Strike Team... όλοι οι βασικοί χαρακτήρες είχαν λόγο ύπαρξης και ήταν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, όχι απλές καρικατούρες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι εντάξει δεν εννοούσα ολόκληρο επεισόδιο φίλλερ (αν και στις 3 πρώτες είχε αρκετά απ' όσο θυμάμαι), αλλά κάποια κομμάτια λες εντάξει και να μην το έδειχνε δε θα άλλαζε τίποτα (δεν εννοώ να μη μου αρέσει αυτό που θα δείξει απλά δεν έχει κάποια συνοχή με την πλοκή). Π.χ. φινάλε μας δείχνουν αυτόν τον άσχετο το μαύρο που στο τέλος τον σκοτώνουν, ενώ κατά την διάρκεια βλέπεις κάτι ανατριχιαστικές σκηνές με Σέιν και την οικογένεια του, έχεις αγωνία για το μέλλον του Βικ και του Ρόνι, και απλά δε μου κολλούσε! Ας έκλειναν πιο ωραία το κομμάτι του Ασεβέντα. Μου την έσπαγε όταν ανακατευόταν στην ζωή του Βικ η τρελή η Κλοντέτ, ειδικά στην αρχή που ανακατεύτηκε και ανέκρινε την Κορίν απ' όσο θυμάμαι δεν είχε σοβαρό λόγο, από εκεί άρχισε να μου τη σπάει για το πόσο ανακατώστρα ήταν! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως είπα δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά όταν λέμε filler ολόκληρο επεισόδιο δεν εννοούμε; Δεν μιλάμε για μεμονωμένες σκηνές... :P

    Εγώ γούσταρα όταν ερευνούσε όταν ανακατευόταν στην ζωή του Vic! Είχε ενδιαφέρον... ήθελα να δω αν θα ανακαλύψει κάτι και πως θα την σκαπουλάρει ο Vic... Τη δουλειά της έκανε και μάλιστα πολύ καλύτερα απ΄τους περισσότερους αστυνομικούς-ντετέκτιβ... Είχε μυριστεί από πολύ νωρίς τις βρωμοδουλειές του Mackey... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εντάξει, γι' αυτό λέω fillerakia, εννοώ μέσα στο επεισόδιο μερικά side-plots :)  .... δεν ξέρω την ετυμηγορία της λέξης, αλλά νομίζω αναφέρεται σε ό,τι "περιττό" που χρησιμοποιείται για γέμισμα χρόνου.

    Ναι αλλά ήταν σπαστική! Να φανταστείς ο αγαπημένος μου μπάτσος πέρα από την Strike Team ήταν ο Μπίλινγκς, γιατί ήταν στην κοσμάρα του, φοβερός τύπος :) 

    Υ.Γ. θα σου πω αύριο τις αγαπημένες μου 10 σκηνές του The Shield, και επειδή δεν είμαι κομπλεξικός θα βάλω και μία Κλοντετ-Ντατς μέσα :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12.  Εγώ νομίζω χρησιμοποιείται για ολόκληρα επεισόδια... Γιατί νταξ, λίγο-πολύ όλα τα επεισόδια-όλων των σειρών έχουν filler σκηνές... :)

    Για μένα δεν ήταν  σπαστική! (ούτε ιδιαίτερα συμπαθής μου ήταν βέβαια) Εμένα αυτός μου την ψιλο-έσπαγε γιατί πήγαινε κόντρα στον Ντατς...!!! :P

    Υ.Γ. ωραία! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. νομίζω δεν έχει περιορισμούς, αλλά anyway! 

    Εγώ γι' αυτό το λόγο τον πήγαινα. Ήταν λίγο απατεώνας και άκυρος σε φάσεις και είχε λίγο πλάκα :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Thanks for one's marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you might be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and may come back in the foreseeable future. I want to encourage you to ultimately continue your great writing, have a nice morning!

    My blog post :: Reebok Nano 2.0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. I've been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It
    is pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as
    you did, the net will be much more
    useful than ever before.

    my website - danbury connecticut

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Hello there! This post couldn't be written any better! Looking through this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept preaching about this. I will forward this information to him. Fairly certain he will have a very good read. Many thanks for sharing!

    Feel free to surf to my webpage ... new york personal injury lawyer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. I wanted to thank you for this fantastic read!
    ! I absolutely loved every little bit of it. I have you
    book-marked to check out new things you post

    Here is my webpage - vehicle donation california ()

    ΑπάντησηΔιαγραφή