Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Homeland (2011 - present)


Κατάσταση: Η σειρά έχει ολοκληρώσει την 1η σεζόν (12 επεισοδίων) και έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν που θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Τελευταία φορά που άκουσα για το "πλάνο" της σειράς έλεγε 7 σεζόν.

Περίληψη: Ο πεζοναύτης, Nicholas Brody, αγνοείται για 8 χρόνια εως ότου βρίσκεται από τις μυστικές υπηρεσίες και επιστρέφει σπίτι, πίσω στην γυναίκα του και τα παιδιά του. Όλο το έθνος τον βλέπει σαν ήρωα, αλλά η πράκτορας της CIA, Carrie Mathison τον βλέπει σαν μια απειλή. Πιστεύει ότι είναι προδότης και έχει έρθει ως χαφιές της Al Qaeda. Άραγε έχει δίκιο;

Σχόλια: Η σειρά είναι πάρα πολύ καλή με αρκετή αγωνία κυρίως για το θέμα του Μπρόντυ. Ποιο είναι άραγε το παρελθόν αυτού του χαρακτήρα; Είναι προδότης; ή όλα αυτά είναι μία "παραίσθηση" της Κάρι; Αυτό είναι κυρίως το θέμα με το οποίο ασχολείται η σειρά. Επίσης βλέπουμε και την προσαρμογή του Μπρόντυ στο σπίτι και την αποδοχή από την οικογένεια του. Και κάπως έτσι ξετυλίγεται η ιστορία σιγά σιγά...

Από θέμα ερμηνειών έχουν το απίστευτο δίδυμο που φαίνεται πάνω στην εικόνα, τον Nicholas Brody (Damian Lewis) και Carrie Mathison (Claire Danes). Από δευτερεύοντες χαρακτήρες έχουμε τον ηθοποιό Mandy Patinkin γνωστό από τη σειρά Criminal Minds, όπως επίσης και την εξωγήινη Morena Baccarin από τη σειρά V.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο το έχουν αναλάβει οι Howard Gordon και Alex Gansa, ειδικοί στους τρομοκράτες από το 24.

 Τέλος να πούμε ότι η σειρά από την 1η κιόλας σεζόν έλαβε αρκετά βραβεία (και δεν έχουν έρθει ακόμα τα Emmy).

 Δείτε το τρέιλερ για την 1η σεζόν...

22 σχόλια:

  1. Tα ΕΜΜΥ ξέρουμε ποια σειρά θα τα κερδίσει :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την λάτρεψα την σειρά !!!! Τι να πω ?  για τις ερμηνείες ? για το σενάριο ?  για την σκηνοθεσία ?  για το σκωτσέζικο ντους που μας κάνουν πιστεύοντας πότε ότι είναι και πότε ότι δεν είναι τρομοκράτης ? Το φινάλε ήταν εκπληκτικό και η ερμηνεία της Danes αποκαλυπτική ! Ανυπομονώ για την δεύτερη σεζόν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την εχω αρχισει την σειρα εδω και καιρο και ειμαι ακομα στο 5ο επεισοδιο ...ενω δεν βαρεθηκα αλλα δεν ξερω γτ δεν εχω δει τα υπολοιπα... αρκετα καλη σειρα μπορω να πω.. αν και ο πρωταγωνιστης εχει τρομακτικα μουτρα, τον εχω δει και στο Dreamcatcher και μου εχει μεινει τραυμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ τις καλυτερες σειρες της περσινης τηλεοπτικης σεζόν, σε καθε επεισοδιο μαθαιναμε πολλα διαφορετικα πραγματα, χωρις να φαινεται πολυ "τραβηγμενο" ή να χανεται ο θεατης απ τους πολλους χαρακτηρες. H Danes στα τελευταια επεισοδια του κυκλου ηταν απιστευτη. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο τις καλθτερες στιγμες της τηλεορασης,με εκπληκτικο εσωτερικο ρυθμο που ισως σε καποιους θυμισει το killing και με απιστευτες ερμηνειες.Η μονη μου ανησυχια ειναι να μην κρεμασει σεναριακα στον δευτερο κυκλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Breaking Bad Greece  χαχαχα κατευθείαν εσύ! Δεν αμφιβάλλω για το Breaking Bad αλλά δε νομίζω να κερδίσει και Α' γυναικείο ρόλο :P 

    Rosa@abouttvseries και εγώ τη λάτρεψα αν και θα ήθελα λίγο πιο δυνατό το φινάλε, αλλά κρατάω όλα τα υπόλοιπα που είπες και ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν! 

    Evhh  χαχα έλα μωρέ, μια χαρά κάνει τον ρόλο του, έτσι πρέπει να είναι εξάλλου, και λίγο τρομακτικός! Άντε συνέχισε την, πολύ καλή γίνεται, ειδικά από το 7 και μετά!

    Βίλλυ  νομίζω τα είπες όλα, αργά και σταθερά με όσους χαρακτήρες χρειάζεται... 

    @Dmode4711  την ίδια ανησυχία έχω και εγώ, είναι ξέρεις και το κανάλι που θα την τραβήξει τη σειρά, πρέπει να βάλουν κάποιο όριο οι σεναριογράφοι και να μην τραβάει όσο πάνε καλά τα νούμερα και ξεχειλώσει το πράμα. Άλλο βέβαια αν ασχολούνται με διαφορετικό θέμα στις επόμενες σεζόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για Έμμυ κατευθείαν ο τύπος! Αγαπημένος ηθοποιός, αγαπημένος χαρακτήρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εγώ πραγματικά την λάτρεψα την σειρά! Στην αρχή δεν με είχε ενθουσιάσει και τόσο πολύ αν και μου άρεσε πολύ! Στα τελευταία επεισόδια όμως με πώρωσε άσχημα! Η Danes να δίνει ρέστα(ειδικά στην τελευταία σκηνή του 11 ήταν τόσο μα τόσο καλή) και ο Lewis να είναι ακριβώς από πίσω! Στο τελευταίο επεισόδιο η ένταση που σου μετέδιδε και ο ρυθμός ήταν απίστευτος έτσι ώστε κάποια στιγμή να συνειδητοποιείς ότι η καρδιά σου πάει να σπάσει... Θα το κάνει, δν θα το κάνει... 
    Περιμένω σαν τρελός 2η σεζόν αν και ελπίζω να μν το ξεχειλώσουν! Πάντως αν δεν κάνω λάθος η  Ισραηλιτική  σειρά που βασίζετε ήταν 1σεζόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα είπες όλα Φώτη!!! Ειδικά στο τελευταίο επεισόδιο και εμένα έτσι ακριβώς πήγαινε η καρδιά μου!!! Κατάφεραν να μας κάνουν πολύ συμπαθείς τους χαρακτήρες και να νοιαζόμαστε γι' αυτούς από τόσα λίγα επεισόδια! Αυτό μου αρέσει σε αυτή τη σειρά! Ειδικά η οικογένεια Μπρόντυ είναι αδυναμία μεγάλη!!!! (και η Κάρυ φυσικά!) 

    skyman36  εδώ μας τα χαλάς :) ... άμα την έχεις παρατήσει από νωρίς δως της μια ευκαιρία μέχρι το τέλος της σεζόν και θα αλλάξεις γνώμη!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mexri to telos to eida file m eleos ths gynaikas m pou fagothike na to doume mazi k den marese katholoy.kseperazmeno allon 10etion htan to senario,eidika sto teleytaio epeisodio kontepsa na spaso thn tv(k thn plhrosa panakriba gamo thn trela m)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εγώ το περίμενα πιο δυνατό το τέλος αλλά σίγουρα μου άρεσε :) . 
    Αχ αυτή η γυναίκα, με το ζορί εκεί!!!! Αναγκαζε την να και εσύ να δείτε Lost 108 φορές ακόμα από την αρχή!!!! (για αντίποινα, αλλά αυτό δεν είναι τιμωρία, χαρά είναι :P ) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ase file to lost einai h aitia pou gnorisa thn gynaika m.k ayth arrosth einai(ennoeite ama pote xoriso tha thn miso ayth thn seira)xaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ήταν Destiny φαίνεται! Όχι ρε 'συ , μισείται το Lost, δε μισείται :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. katalabes o lostforever eimai.apla to skyman36 to exo edo k 10 meres.enas pou evgene m ayto to nick poio prin then exei kamia sxesh me mena(ebale k foto m o tanaspou gios)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10 μέρες; εσύ δεν είσαι που γράφεις και στο fringe gr;;; 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. nai.apla edo k 10 meres then mporei na ksanakanei tipota.toukana megalh xalastra(ths fylakhs ta sidera einai gia tous lakamades)apla palia sto subz me thn allh onomasia empena k ebrize kosmo k oxi mono s ekeino to site k eixa mpleksimata me ton nomo.alla eftyxos telos kala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. α κατάλαβα! Τουλάχιστον έληξε το θέμα! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμένα μου άρεσαν άλλες καινούριες σειρές περισσότερο (PoI, OUAT) αλλά παρ' όλα αυτά μια χαρά την ευχαριστήθηκα και αυτήν και πιστεύω ότι θα τα πάει ακόμα καλύτερα στη 2η σεζόν! Συνήθως οι σειρές των καλωδιακών αργούν λίγο να πάρουν στροφές αλλά όταν πάρουν γίνονται τρομερές! (μόνο μην έχει σαν στόχο το κανάλι να γίνει κάτι σαν τον Ντέξτερ ... δηλαδή να προχωράει χωρίς ουσιώδη εξέλιξη!) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειδε κανεις το 4ο επεισοδιο απο τον 2ο κυκλο. Σας αρεσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απίστευτο επεισόδιο, το καλύτερο μέχρι τώρα!!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή