Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Harper's Island (2009)

Σεζόν: 1
Επεισόδια: 13

Περίληψη: Η σειρά λαμβάνει χώρα στο Harper's Island, όπου υπήρχε ένας κατά συρροήν δολοφόνος, ο John Wakefield, όπου δολοφόνησε αρκετούς ανθρώπους πάνω στο νησί προτού σκοτωθεί από τον σερίφη του νησιού, Charlie Mills. Ένα από τα θύματα του ήταν η γυναίκα του σερίφη. Μετά από αυτό το συμβάν, αποφάσισε ο σερίφης να στείλει την κόρη του, Άμπι, στο Los Angeles να ζήσει και δεν έχει επιστρέψει από τότε. Τώρα, μετά από 7 χρόνια επιστρέφει η Άμπι στο νησί για τον γάμο του καλύτερου της φίλου, αλλά οι δολοφονίες αρχίζουν πάλι, και όλοι είναι ύποπτοι!

Σχόλια: Η σειρά είναι αρκετά καλή και τα επεισόδια βλέπονται νεράκι. Αυτό που έκαναν στην παραγωγή, να σκοτώνουν τουλάχιστον έναν χαρακτήρα σε κάποιο επεισόδιο ήταν θετικό γιατί καθώς προχωρούσε η ιστορία είχες περισσότερη αγωνία για το ποιοι θα μείνουν ζωντανοί ενώ παράλληλα και για το ποιος είναι ο δολοφόνος και ποιοι οι σκοποί του.

Παρ' όλα αυτά είχε και τα αρνητικά της, καθώς υπήρχαν σεναριακές ευκολίες που γίνονταν κυρίως για να τραβήξει το στόρι στα 13 επεισόδια. Επίσης το τέλος δεν άρεσε σε όλους, αν και προσωπικά πιστεύω μια χαρά κολλούσε η όλη ιστορία, αλλά τέτοιου είδους σειρές δύσκολα βρίσκουν 100% αποδοχή από το κοινό. Σίγουρα είναι μια σειρά με λίγα επεισόδια και την προτείνω σε όλους!

Οι ερμηνείες ήταν ικανοποιητικές στο σύνολο του μεγάλου καστ, με γνωστούς ηθοποιούς στην αμερικάνικη τηλεόραση όπως ο Jim Beaver και η Katie Cassidy. (αδυναμίες και οι 2!)

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της σειράς... 


14 σχόλια:

  1. Δεν διάβασα τα σχόλια γιατί μόλις σήμερα την άρχισα την σειρά (τυχαία :P ) και δεν ξέρω αν έχει σπόιλερ.

    Έχω δει τα 3 πρώτα επεισόδια και μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί. Δεν το περίμενα. Σε κάποια σημεία βέβαια ψιλοβαριέσαι στο επεισόδιο αλλά πιστεύω θα στρώσει σιγά σιγά, ούτως ή αλλως μόνο 13 επεισόδια έχει. Respect για τον μεγάλο Jim Beaver και την Φοβερή ξανθιά Ρούμπη! Εν τω μεταξύ στην σειρά αυτή έχω δεί μέχρι στιγμής εκτός από αυτούς τους 2, άλλους 3 που έπαιζαν στο Supernatural. Σύνολο 5! χαχαχαχα.. Μόλις την δω όλη την σειρά θα πω ολοκληρωμένη άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. einai gamath seira apla thn proteinw se OLOYS! opoio eidos k an tous aresei

    ypotimhmenh k dystyxws suntomh,alla pera apo auta apolaustikh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sawyer_LaFleur  χαχαχα όλο το Supernatural διακοπές στο Harper's island πήγε! Έτσι δικαιολογείται και αυτό που βλέπουμε στο 33ο δευτερόλεπτο (και λίγο μετά) του τρέιλερ! Και ο χοντρός που μοιάζει λίγο στον Χιούγκο έπαιζε στο Supernatural! 
    foivosp  συμφωνώ απόλυτα, αλλά κρατάω περισσότερο το "απολαυστική", πάντα όταν τελείωνα ένα επεισόδιο ήθελα να πατήσω να δω και το επόμενο!  

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xaxaxaxa.. The Spiri told me.. Αλατια, καμμενα κοκαλα και δε συμμαζευεται μετα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχα, μόνο ο Σαμ και ο Ντιν λείπουν από την παρέα! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την είδα όταν παιζόταν... για καλοκαιρινή σειρά ήταν ότι πρέπει και για το είδος της είχε γαμάτη ατμόσφαιρα. Αυτό και τίποτα παραπάνω. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νταξει την ειδα την σειρα (βασικα μολις την τελειωσα) αλλα δεν με ξετρελανε .... ειναι μια σειρα ιδια με αλλες 10 ταινιες αλλα περνουσε η ωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό έχει σημασία, να περνάει η ώρα! Την ευχαριστήθηκες τουλάχιστον;;; αυτό μετράει! 
    Ναι πολύ ωραία γυναίκα! Ξανθιά μου αρέσει περισσότερο, αλλά και μελαχρινή πολύ ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ---------->SPOILER<----------------....καποια στιγμη ημουν αναμεσα στους Jimmy και Henry για τους δολοφονους αλλα μετα που ειπωθηκε οτι ειχε ενα παιδι με την μανα της Abby ημουν 80% σιγουρη οτι ηταν ο Henry ... στα 5 πρωτα επεισοδιο ψιλοβαρεθηκα αλλα το στυλ της σειρας σε κραταει γτ περιμενεις να δεις ποιος ειναι ο δολοφονος , αλλα γενικα δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο, για καλοκαιρινη σειρα μια χαρα ομως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι και εγώ καλοκαίρι την είχα δει πάντως! Και εμένα με χάλασαν κάποια πράγματα, όπως είχα πει πριν 2 χρόνια σε ένα άλλο σάιτ: Αυτό που έχω να πω είναι ότι μου άρεσε σε γενικές γραμμές, τα επεισόδια τα έβλεπα νεράκι, δε βαριόμουνα καθόλου, και η ιστορία στο τέλος κάπως ταίριαζε, βέβαια είχε πολλά σημεία που ήταν πολύ γελοία. 
    π.χ. το σημάδι................μα κανείς δεν ξέρει να σημαδεύει??? Οσοι προσπάθησαν να πυροβολήσουν τον Ουΐκφιλντ, οι σφαίρες χτύπαγαν στο έδαφος  .Οπως επίσης και στο τελευταίο επεισόδιο με την Άμπι και τον Χένρι στο σπίτι, που πέταξε η αμπι το βάζο στον Χένρι, θα είχαν το πολύ απόσταση 2,5 μέτρα, μα να μην τον αγγίξει καν, τόση αστοχία ???Ενα άλλο πράγμα που δε μου άρεσε είναι ότι θα μπορούσε να είχε τελειώσει η ιστορία πολύ πιο πριν, άν ο Χένρι ήθελε να τους σκοτώσει όλους θα μπορούσε να το είχε κάνει 100 φορές σε όλο το έργο, δε χρειαζόταν να φτάσει σε αυτό το σημείο.Ενα άλλο που δεν κατάλαβα είναι στη σκηνή στο μπαρ που μπουκάρει ο Γουΐκφιλντ, και μετά παίζουν με τα μαχαίρια τους με τον Σέιν και παίρνει την καραμπίνα η Τρις και σημαδεύει τον Γουΐκφιλντ και πηγαίνει δειλά δειλά με πίσω βήματα στην τουαλέτα για να σωθεί.Εκεί δεν μπορούσε να πυροβολήσει τον Γουΐκφιλντ, για να σώσει και τον Σέιν (εκτός του να προστατεύσει τον εαυτό της) ???   Αυτά, σε γενικές γραμμές η ιστορία όμως κολλούσε στο τέλος, ότι ο Χένρι ήθελε να μείνει μόνος του μαζί με την αμπι, και σίγουρα διάλεξε αυτόν τον δρόμο (να παντρευτεί για να έρθει στο νησί και και και.......) επειδή είναι ψυχάκιας, οπότε δικαιολογήται και αυτό Υ.Γ Δε μας απάντησαν ποιος είχε τελικά την Μάφιν 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλα απο τετοια αλλο τιποτα σε κατι φασης λεω νταξει ποσο βληματα πρεπει να ειναι για μην το πετυχενουν η μην τον σκοτωνουν ενω ηταν προφανως πολυ ευκολο σε εκεινη την φαση ... επισης στην αρχη μεχρι να πεθανει ο Τομας ειχαν εξαφανιστει 3-4 π.χ. εκεινη η τυπισα με τον σκυλο , ειναι δυνατον να πιστεψουν οτι απλα εφυγε και γυρισε στον φιλο της χωρις να το πει σε κανεναν συν οτι δεν σηκωνε τον κινητο της ... γιαυτο γενικα αυτο το στορυ ειναι καλυτερο σε ταινιες γτ αυτες ειναι το πολυ 2 ωρες και δεν χρειαζεται να τραβιξεις πολλα πραγματα ενω αν σκεφτεις η σειρα ηταν περιπου 8-9 ωρες λογικο να εχει τοσα fail...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακριβώς αυτό που λες! Φτηνό σενάριο, τι να πεις;; αλλά για χαλαρά να το βλέπεις μια χαρά είναι! Πάντως και σε ταινίες μου αρέσει τέτοιο στυλ! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H Katie Cassidy εχει παιξει σε παραμοιο στυλ ταινιας το Black Chrismas εκει και αν ειναι "σαικο" o δολοφονος , επισης φτηνο σεναριο αλλα νταξει.... http://www.imdb.com/title/tt0454082/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α δεν έχω δει κανένα από τα 2! Φτηνές παραγωγές αλλά είναι ότι πρέπει για βραδάκι πριν πας για ύπνο :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή