Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Breaking Bad (2008-present)


Κατάσταση: Η σειρά έχει ολοκληρώσει την 5η σεζόν της και μένει μία σεζόν των 8 επεισοδίων.

Περίληψη: Όταν έμαθε ο Γουόλτερ Γουάιτ (χημικός στο επάγγελμα) ότι έχει καρκίνο στο τελευταίο στάδιο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του στην χημεία για να παρασκευάζει υψηλής ποιότητας κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη μαζί με τον πρώην μαθητή του και πλέον βαποράκι Τζέσε Πινκμαν, με απώτερο σκοπό να αφήσει μεγάλη κληρονομιά στην οικογένεια του όταν θα πεθάνει.

Σχόλια: Αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή. Μας δείχνει την πορεία του τίμιου καθηγητή Γουόλτερ Γουάιτ που από την απληστία του και προκειμένου να επιβιώσει, πηγαίνει σε μονοπάτια χωρίς επιστροφή και γίνεται πραγματικά Bad. Η σχέση του με τον πρώην μαθητή του είναι από τα δυνατά κομμάτια της σειράς, είναι ένα δίδυμο που θα μείνει στην ιστορία της τηλεόρασης.

Μέχρι στιγμής η σειρά δεν έχει κάνει καθόλου κοιλιά, αντιθέτως συνεχίζει σε πολύ υψηλά επίπεδα και γίνεται ακόμα καλύτερη με την πάροδο του χρόνου. Ξεχωρίζει σαν σειρά για τη σχέση των πρωταγωνιστών και τη σκηνοθεσία. Η αρχή της ωστόσο μπορεί να φανεί λίγο "βαριά" σε κάποιους μιας και ασχολείται με το θέμα της αρρώστιας του Γουόλτερ, αλλά καθώς προχωράει η σειρά και μπαίνει στη δράση και την αγωνία θα καταλάβετε την πραγματική αξία της.

Από ερμηνείες η σειρά τα πάει περίφημα καθώς έχει το δίδυμο Bryan Cranston και Aaron Paul που είναι 2 εξαίρετοι ηθοποιοί βραβευμένοι με Χρυσή σφαίρα και Emmys!!! Επίσης και το υπόλοιπο καστ είναι αρκετά δυνατό ερμηνευτικά.

Δείτε το τρέιλερ για την 1η σεζόν...


Υ.Γ.  Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το ελληνικό blog: Breaking Bad Greek Blog

26 σχόλια:

  1. Kαταρχήν ευχαριστώ για την διαφήμιση Σταύρε, επίσης πολύ ωραία ανάρτηση ! Ξέρω ότι έχω κουράσει λέγοντας πόσο καλός ηθοποιός είναι ο Cranston αλλά θα το ξαναπώ ο Cranston είναι ο καλύτερος ηθοποιός της τηλεόρασης    !!! Η ερμηνεία του στο Breaking Bad δεν έχει προηγούμενο, έχει πάει την ηθοποιία σε άλλο επίπεδο !!!  " είναι ένα δίδυμο που θα μείνει στην ιστορία της τηλεόρασης." συμφωνώ απόλυτα εκτός ότι είναι απίστευτοι ηθοποιοί και οι 2, βγάζουν μια απίστευτη χημεία μεταξύ τους (ίσως βέβαια παίζει ρόλο ότι o Walter είναι χημικός :p). H μεταμόρφωση του Walter από ένα φιλήσυχο άνθρωπο σε άπληστο μπάσταρδο είναι Τ-Ρ-Ο-Μ-Ε-Ρ-Η !!!!!! Οι μέρες μέχρι την 5η season μοιάζουν αιώνες !!! Η σειρά είναι τόσο καλή που κάποιες σειρές έχουν φτάσει σε σημείο να την αντιγράφουν (Boss, από σκηνές, μέχρι χαρακτήρες). Επίσης η σειρά έχει δώσει άλλο νόημα στην έννοια "ανάπτυξη χαρακτήρων", οι χαρακτήρες είναι τόσο καλογραμμένοι που απλά υποκλίνεσαι (υποκλίνομαι Vince Gilligan :P) Eνώ οι δεύτεροι ρόλοι της σειράς είναι εκπληκτικοί, τι να πει κάποιος για τους Giancarlo Esposito, Bob Odenkirk και τον badass Μike, απλά απίστευτοι !!!!! Επίσης το Breaking Bad είναι μακράν η καλύτερη σειρά της Αμερικής, (2η δεν είναι το Game of Thrones αλλά το Boss). Έχω μια αίσθηση ότι η 5η season θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, όπως πέρσι !

    Σίγουρα έχω ξεχάσει κάτι και θα επανέλθω αργότερα με μεγαλύτερο σχόλιο ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ και ευχαριστώ :) 
    "συμφωνώ απόλυτα εκτός ότι είναι απίστευτοι ηθοποιοί και οι 2, βγάζουν μια απίστευτη χημεία μεταξύ τους (ίσως βέβαια παίζει ρόλο ότι o Walter είναι χημικός :p)" χαχαχαχα, καλό, μάλλον παίζει :P! 
    Συμφωνώ για τους χαρακτήρες, η μόνη μου ένσταση είναι η κλεπτομανής Μαρί , που και αυτήν δεν ξέχασαν το κουσούρι της στην 4η σεζόν, αλλά δε νομίζω να οδηγεί πουθενά και τρώει τζάμπα τηλεοπτικό χρόνο! Βέβαια όλοι οι άλλοι είναι φοβεροί, ακόμα και ο Τεντ πρόσφερε κάτι σαν χαρακτήρας (άμα δεν ήταν αυτός δε θα είχαμε τη σκηνή με το γέλιο του Γουόλτερ!). 

    Νομίζω είσαι ο πιο πωρωμένος φαν του Breaking Bad που υπάρχει :) ... να επανέλθεις! 

    Υ.Γ. 17 Ιουλίου εννοείς... αλλά πιθανόν να παίζει Kυριακές πάλι οπότε μάλλον στις 15 ή 22 θα επιστρέψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Y.Γ "
    17 Ιουλίου εννοείς...  " ναι μπερδεύτηκα,  "15 ή 22 θα επιστρέψει!" ακριβώς :)
    "Νομίζω είσαι ο πιο πωρωμένος φαν του Breaking Bad που υπάρχει :)" αυτό είναι σίγουρο Σταύρο :)
     "η μόνη μου ένσταση είναι η κλεπτομανής Μαρί " θέλω να τελειώσει η σειρά και μετά να κρίνω για τον χαρακτήρα της στην σειρά.
    "(άμα δεν ήταν αυτός δε θα είχαμε τη σκηνή με το γέλιο του Γουόλτερ!)." είναι η αγαπημένη μου σκηνή της σειράς, και κατά την γνώμη μου η καλύτερη σκηνή της τηλεόρασης που έχω δει (από τις σειρές που έχω δει εγώ) βέβαια :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως πολύ δυνατή σκηνή και είχε και το "ντουκου ντουκου" και χτυπούσε η καρδιά σου έτσι για το τι θα συμβεί... 
    Θα την σχολιάσουμε τη Μαρί στο τέλος, αλλά νομίζω όλες οι σειρές έχουν ένα ψεγάδι στους χαρακτήρες, ακόμα και το Lost είχε (τη Σαν!) :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νταξει το BB ειναι να αναμφισβητητα πολυ καλη σειρα αν και σε λιγα επεισοδια με ειχε κουρασει λιγο, που ειναι λογικο γτ τα ειδα ολα μαζι.... Ο Cranston δεν ξερω αν ειναι ο καλυτερος ηθοποιος την αμερικανικης τηλεοραση αλλα σιγουρα ειναι απο τους καλυτερους... αν και η σειρα ειναι δραμα μερικες φορες με τις αντιδρασεις του και τα μουτρα του, πραγματικα γελαω πιο πολυ απο οποιαδηποτε κωμωδια...Η μονη μου ενσταση πρωσωπικα ειναι οτι εχουν ξεχασει πολυ το θεμα με τον καρκινο που στην ουσια ηταν ο βασικος λογος που εκανε τον Walter, Heisenberg και γενικα σαν θεμα εχει καποια fail... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "αν και η σειρα ειναι δράμα μερικες φορες με τις αντιδρασεις του και τα μουτρα του, πραγματικα γελαω πιο πολυ απο οποιαδηποτε κωμωδια... " συμφωνώ απόλυτα Εύη βγάζει πολύ γέλιο :)."
    Η μονη μου ενσταση πρωσωπικα ειναι οτι εχουν ξεχασει πολυ το θεμα με τον καρκινο που στην ουσια ηταν ο βασικος λογος που εκανε τον Walter, Heisenberg και γενικα σαν θεμα εχει καποια fail...' Εύη αν θυμάσαι σε κάποιο επεισόδιο είχαν αναφερθεί στο θέμα και είχαν πει πως σχεδόν είχε εξαλειφθεί ο καρκίνος μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Walter :) Δεν τον ξεπέρασε πλήρως, έχει περιθώρια να ξαναεμφανιστεί :).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύη εμένα άμα έλεγα ότι με κούρασε κάπου θα έλεγα στα πρώτα επεισόδια της 4ης, αλλά στη συνέχεια μας έδωσε πολύ δυνατά επεισόδια! 
    Το θέμα με τον καρκίνο σίγουρα θα το αναφέρουν ξανά, δεν ξεχνιέται, απλά όλες οι σεζόν είναι πολύ κοντά χρονικά και γι' αυτό δεν το έχουν αναφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8.  Τα τελευταία 2 χρόνια (απ΄το φινάλε της 24άρας και μετά δλδ:p) είναι με διαφορά η καλύτερη σειρά που προβάλλεται ακόμα στην Αμερική και η μόνη που κάθε νέα σεζόν της είναι καλύτερη απ΄την προηγούμενη. Οι ερμηνείες είναι (σχεδόν) επιπέδου The Shield (=η τελειότερη σειρά όλων των εποχών)... Ως "μειονεκτήματα" θα αναφέρω το φινάλε της 2ης σεζόν (περίμενα κάτι καλύτερο) και τα πρώτα επεισόδια της 4ης που ήταν υποτονικά (προσωπικά δεν με χάλασαν ιδιαίτερα, αλλά ήταν όντως αρκετά αργά).

    Μέχρι στιγμής προσωπική αξιολόγηση: 9.5/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ σε όλα για το Breaking Bad (όχι για το The Shield :P). Αυτό στην 2η σεζόν όντως ήταν λίγο άκυρο να πω την αλήθεια! Προσωπικά περίμενα ότι θα ανακαλύψουν ότι ο Γουόλτερ είναι ο Χάιζενμπεργκ και γι' αυτό μαζεύεται αστυνομία σπίτι του, αλλά φάγαμε ήττα :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10.  Μας κορόιδεψαν οι απατεώνες...!!! :p ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ως "μειονεκτήματα" θα αναφέρω το φινάλε της 2ης σεζόν (περίμενα κάτι καλύτερο) και τα πρώτα επεισόδια της 4ης που ήταν υποτονικά (προσωπικά δεν με χάλασαν ιδιαίτερα, αλλά ήταν όντως αρκετά αργά)." Eντελώς "αντικειμενικά" θεωρώ πως η σειρά δεν έχει μειονεκτήματα και είναι τέλεια :p. Tα πρώτα επεισόδια της 4ης season θα έλεγα πως προετοίμαζαν το έδαφος για το τι θα ακολουθήσει :), φυσικά και εμένα δεν με χάλασαν :)

    Ξέχασα να βάλω την δική μου προσωπική αξιολόγηση : 10/10 (δεν περιμένατε τέτοιο βαθμό ε ; :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. CineTV-world  άσε μεγάλα τσογλάνια :P 

    pani_kon  το φινάλε της 2ης δεν το σχολίασες :P 

    Πάντως ο pani_kon ακόμα και στην αγαπημένη του σειρά είναι λίγο αυστηρός, ο Bauer θα έβαζε 24/10 :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "
    Πάντως ο pani_kon ακόμα και στην αγαπημένη του σειρά είναι λίγο αυστηρός, ο Bauer θα έβαζε 24/10 :P" χαχαχαχαχαχαχα σωστό :). Τώρα για το φινάλε της 2ης season εμένα μου άρεσε (το θεωρώ το λιγότερο καλύτερο φινάλε της σειράς, ακόμα και της 1ης κουτσουρεμένης season ήταν καλύτερο :)) επειδή ήταν εντελώς αναπάντεχο ! Κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη ! 
    "Προσωπικά περίμενα ότι θα ανακαλύψουν ότι ο Γουόλτερ είναι ο Χάιζενμπεργκ και γι' αυτό μαζεύεται αστυνομία σπίτι του, αλλά φάγαμε ήττα :) " θυμάσαι Σταύρε στην 4η season που ο Walter γυρνούσε ένα όπλο σε ένα τραπέζι και ήταν ανάμεσα αυτός και το Lilly of The Valley τότε δεν καταλάβαμε τι σήμαινε αυτό ! Σε μία άλλη περίπτωση που ο Heul (χοντρός σωματοφύλακας του Saul) άλλαξε τα πακέτα με την ricin, πάλι δεν καταλάβαμε τι είχε γίνει ενώ το είχαμε δει ! Αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι τόσο τρομερή σειρά το Breaking Bad :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σταύρε μέσα στο ΤΟP 10 σου για σειρές, ποια θέση θα έπαιρνε το Breaking Bad ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εντάξει αλλά δε μου άρεσε σαν ανατροπή (το φινάλε της 2ης!). Το θυμάμαι αυτό στην 4η, ούτε αυτό μου άρεσε σαν ανατροπή γιατί το είχα διαβάσει (δήθεν) σαν θεωρία κάποιου και το ήξερα! Κάποιοι διαβάζουν σπόιλερ και τα πασάρουν σαν θεωρίες τους και έτσι δεν αισθάνθηκα ανατροπή! Η ανατροπή θα ήταν να μη συνέβαινε! 

    Σε κατάταξη από τις σειρές που παίζονται θα έμπαινε στο top 3 μαζί με Dexter και Person of Interest! Δεν το ανακατεύω ακόμα με τις ολοκληρωμένες σειρές... θα μπει σε 1,5 χρόνο σε εκείνη τη λίστα :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. pani_kon  Και γω εντελώς "αντικειμενικά" θεωρώ πως η σειρά δεν είναι τέλεια (σχεδόν τέλεια ναι). :p "Tα πρώτα επεισόδια της 4ης season θα έλεγα πως προετοίμαζαν το έδαφος για το τι θα ακολουθήσει" δεν είπε κανείς το αντίθετο (γι'αυτό είπα πως δεν με χάλασαν), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν υποτονικά και αργά... :p

    "επειδή ήταν εντελώς αναπάντεχο ! Κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη !" όταν κάτι είναι αναπάντεχο δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι κι ότι πιο γαμάτο θα μπορούσε να γίνει... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17.  stavrosLost αν πας να δεις στην ανάρτησή σου για την πιο γαμάτη υπερσειράρα όλων των εποχών, θα δεις ότι έβαλα ΜΟΛΙΣ 12/10... Είμαι αντικειμενικός σε κάτι τέτοια (σαν τον pani_kon :p)... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω δεν αναφέρεις βαθμολογία στην ανάρτηση με την πιο γαμάτη υπερσειράρα όλων των εποχών! 
    http://tv-island.blogspot.com/2011/11/lost-2004-2010.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19.  Όταν έγραφα το προηγούμενο σχόλιο ήμουν σίγουρος πως αυτή θα΄ναι η απάντησή σου... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έμα... αφού ήταν προφανές το που αναφερόσουν :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21.  Σίγουρα ήταν προφανές... όπως ήταν κι αυτό που θα έλεγες... :p ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ε τότε προφανώς έκανα μια προφανή διευκρίνηση :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μια εξαιρετικη σκηνοθετικη αποψη και πολυ πειστικοι ηθοποιοι και εξελιξη της ιστοριας χωρις καθολου τις υπερβολες απο περιπετεια ,μια καλη μαφιοζικη σειρα με το πιο ιδανικο cast της νεας τηλεορασης που ενω αλλες σειρες οσο προχωρανε μπορει να γινονται9 προβλεψιμες και βαρετες και να επαναλαμβανονται αυτη σε κραταει σε ενδιαφερον οσο πιο πολυ προχωραει.
    Βεβαια θα γινοταν ακομη καλυτερα αν δεν παρουσιαζονταν ολοι οι μεξικανοι μεταναστες σαν εγκληματιεσ και εμποροι καρτελ αλλα αν κανετε αυτην την παραβλεψη η σειρα βλεπεται ευχαριστα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλά βλέπω έχεις μία μανία να βρίσκεις ρατσιστικά υπονοούμενα στις σειρές :P :P :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καμια μανια απλα θα ηθελα να δω και το αξιοπρεπες προφιλ καποιων λατινμων τοιχοδιωκτων οπωσ στο dexter, βλεπε La Guerta-πλακα κανω-βλεπε αλλους.παντως συμφωνουμε οτι η σειρα ειναι παρα πολυ καλη και αξιζει να τη δει καποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ναι έτσι που το έθεσες καλό είναι να βλέπουμε και αυτό το προφίλ... αλλά σε μία Αμερικάνικη σειρά με θέμα τα ναρκωτικά, τι αξιοπρεπές προφίλ μπορεί να δείξει από έναν λατίνο;; (μόνο άμα τον κάνει αστυνομικό... που νομίζω είχε έναν).


    Κρίμα για τον ηθοποιό, από τις καλύτερες ερμηνείες των τελευταίων χρόνων... τώρα μου έρχεται να τελειώσω το Σοπράνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή