Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Lost (2004-2010)

Σεζόν: 6
Επεισόδια: 121

Περίληψη: 22 Σεπτεμβρίου 2004, η πτήση Oceanic 815 με προορισμό το Los Angeles συντρίβει σε ένα μυστηριώδες νησί του Ειρηνικού Ωκεανού. Έχουν επιζήσει 48 επιβάτες της μοιραίας πτήσης και περιμένουν όλοι μαζί για σωτηρία. Όταν όμως δεν έρχεται κανείς για να τους σώσει, τότε πρέπει όλοι μαζί να  ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταφέρουν να επιβιώσουν και να αντεπεξέλθουν στις εκπλήξεις που θα συναντήσουν... με σκοπό να βρουν έναν τρόπο να φύγουν από το νησί!!!

Σχόλια: Το Lost δεν είναι σειρά, είναι ΕΠΟΣ!!! Αναμφισβήτητα η σειρά που άλλαξε την τηλεόραση!!! Είναι ό,τι καλύτερο έχω δει σε τηλεοπτική σειρά και δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί. Όλα τα επεισόδια είναι ένα κ ένα, χωρίς ίχνος filler, και οι περισσότεροι Φαν τα έχουμε δει πάνω από 2 φορές χωρίς να βαριόμαστε (προσωπικά έχω χάσει το μέτρημα). Στο τέλος δεν ικανοποίησε όλους τους Φαν με τις απαντήσεις που έδωσε (ή με κάποια αναπάντητα ερωτήματα που άφησε) αλλά τα βρίσκω ασήμαντα μπροστά στη μαγεία που μας χάρισε η σειρά. Με την τροπή που πήρε η σειρά στην τελευταία σεζόν, το τέλος δε θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Ξέραμε ότι η σειρά εμβαθύνει στους χαρακτήρες με τρόπο που δεν το έχει καταφέρει καμία σειρά έως τώρα, και όπως ήταν φυσικό και το τέλος εκεί θα εστίαζε... όπου το πέτυχε με φανταστικό τρόπο.

Σημείωση: Απλά για να διευκρινίζουμε επειδή ακούγονται τραγικά πράγματα στο ιντερνετ και γενικότερα για τα αναπάντητα ερωτήματα που άφησε το Lost... Πολλά απαντήθηκαν χωρίς να τα προσέξουμε αλλά άμα γυρίσουμε σε προηγούμενα επεισόδια με τις γνώσεις που έχουμε στην 6η σεζόν θα τα παρατηρούσαμε. Δε λέω ότι απαντήθηκαν όλα αλλά τίποτα από αυτά δε σε εμποδίζει από το να παρακολουθήσεις τη σειρά. (δείτε εδώ)

Το Lost εκτός από τέλεια υπόθεση με μυστήριο και όλη την απίστευτη ατμόσφαιρα που μας πρόσφερε, μας πρόσφερε επίσης και φανταστικές ερμηνείες από μεγάλους ηθοποιούς όπως ο Terry O' Quinn και από άλλους όχι τόσο γνωστούς πριν Lost εποχής (Michael Emerson, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Nestor Carbonell και πολλών άλλων).

Τα soundtracks της σειράς, από τον Michael Giacchino, είναι τα καλύτερα που έχω ακούσει ποτέ μου σε σειρά, που συνδέουν απόλυτα τη σκηνή με το συναίσθημα!!!

Τέλος να αναφέρουμε ότι η αξία της σειράς έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως από fans και κριτικούς, με πολλούς να την θεωρούν την καλύτερη σειρά που υπήρξε ποτέ. Έχει λάβει 57 βραβεία και 246 υποψηφιότητες! Όπως και να το κάνουμε είναι το πιο μαγευτικό ταξίδι χαρακτήρων που έχει υπάρξει...

Δείτε παρακάτω ένα τρέιλερ που δεν περιέχει μεγάλα σπόιλερ για τη σειρά (μόνο σκηνές από την 1η σεζόν για να μην το χαλάσουμε σε κάποιον που την ξεκινάει τώρα)


Συνολική Βαθμολογία: 10/10

26 σχόλια:

  1. Σταύρο,έκανες μπλόγκ?τώρα το είδα....Είναι τέλειο μπράβο!!!Πολύ καλή δουλειά!!και φυσικά έβαλες πρώτο-πρώτο το λόστ!!!!!!Το ΘΕΙΚΟ ΛΟΣΤ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Κέλλυ! Εννοείται ότι θα έβαζα τη Lostara πρώτη για το good luck :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3.  http://tvline.com/2012/06/30/elizabeth-mitchell/ απλα την λατρευα στο Lost. Μπορει να δω το Revolution μονο για αυτη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εμένα μου άρεσε πολύ, ειδικά ως ηθοποιός, αλλά απ' ότι διάβασα θα εμφανιστεί μόνο σε flashbacks οπότε προς το παρόν δεν την βάζω στο πρόγραμμα! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κριμα παντως δεν ειχα και καμια τρομερη ορεξη να δω την σειρα αλλα θα της ριξω μια ματια και ας ειναι μονο για αυτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ ακόμα τη βαριέμαι (τη σειρά!). Άμα αποδειχθεί καλή ενημέρωσε με να την δω ή Χριστούγεννα ή Καλοκαίρι (άμα δεν κοπεί βέβαια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην νομιζεις. θα δω τον πιλοτο και ισως το δευτερο επεισοδιο και αν αξιζει δυσκολο το κοβω θα την συνεχισω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Τζούλιετ όμως θα παίζει πιο μετά μάλλον :P ... ίσως από το 2ο αλλά στο 1ο δεν παίζει με τίποτα αφού έχει ήδη γυριστεί! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενταξει βλεπουμε τα δυο τρια πρωτα επεισοδια και αν δεν μας αρεσει το σταματαμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάλλον αυτό θα κάνουμε... ή βλέπουμε τις σκηνές της Τζούλιετ στο youtube :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχεις point..... δεν μπορω να πω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12.  http://tvline.com/2012/07/05/ultimate-bad-boy-bracket-tournament-day-11/ αντε παιδια στηριξτε τον εναν και μοναδικο Michael Emerson αλλα και τον Josh Holloway !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολλοί γαμάτοι και οι 2, τους ψήφισα! Μου αρέσει και ο Michael C. Hall αλλά σαν τον συνονόματο του τον Emerson δεν είναι... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14.  Μην ειμαστε και ιεροσυλοι !!!! Κανεις δεν ειναι σαν αυτον !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ακριβώς! Από τους καλύτερους... εντάξει υπάρχουν και άλλοι γαμάτοι βέβαια, αλλά στους ρόλους του δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλον! Είναι μια κατηγορία μόνος του αυτός ο ηθοποιός! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. I know this site presents quality based content and other material, is there any other site which presents these kinds of things in quality?



    Feel free to surf to my homepage :: password recovery

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Great beat ! I would like to apprentice while you amend your web site,
    how can i subscribe for a blog website? The account helped me a
    acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast
    provided bright clear concept

    my homepage - Miscrits Cheats

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Oh my goodness! Incredible article dude! Thanks, However I am encountering issues with your RSS.

    I don't understand why I am unable to subscribe to it. Is there anybody else getting identical RSS issues? Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

    Also visit my site :: minecraft cracked

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οσοι καταλαβαν (οτι ολοι ηταν νεκροι), τοτε ξαναδειτε το φιναλε, κυριως αυτα που λεει ο Christian στον Jack στο τελος.
    ΔΕΝ
    ηταν νεκροι εξαρχης, οσα ζησαν στο νησι,πριν και μετα, ηταν αληθινα.
    Πεθαναν , αλλοι πιο νωρις, αλλοι πιο μετα, και συναντηθηκαν στο
    "εναλλακτικο" timeline της 6ης σαιζον για να "προχωρησουν". ΑΥΤΟ ηταν το
    "καθαρτηριο" και οχι ολα οσα βλεπαμε πιο πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. απορώ που κάποιοι πίστεψαν αυτό το πράγμα (και επέμεναν κιόλας... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σταύρο... Καλορίζικο το blog ρε!!! :D
    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, ευχαριστώ ρε Φώτη!!!! Internet Explorer να φανταστώ? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μάντης είσαι. Μάντης! :D
    Χαρούμενο το 2011 κιόλας! ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Internet Explorer και στο μυαλό;; γιατί το 2012 άνοιξε το blog :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή